12 veckor – en liten hund börjar ta form

Läskig valp. Tar skydd hos Nino.

Läskig valp. Tar skydd hos Nino.

Den lilla valpen fyller nu 12 veckor och man börjar skönja en personlighet. Det är, som jag tidigare skrivit, en godmodig liten tjej. Trygg och kanske lite väl självständig. Hon tar plats och skulle man fråga de andra två hundarna skulle nog ”a pain in the ass” vara nära deras sanning. Hon visar gärna fingret om hon håller på med något viktigt, som att käka av våra krusbärsbuskar, när man kallar på henne. Inkallningsövningarna har intensivierats.  Denna veckar har vi haft besök av två av våra barnbarn, Leon och Nino, 10 och 9 år gamla. Trevliga lekkamrater tycker Xtrimma som hållit igång båda. Vi har också varit och, för första gången, träffat en annan hundvalp. Det var både spännande och traumatiskt. Båda var i början lika obekväma, men till slut kunde man enas om att ingen var direkt farlig, bara förbaskat intensiva och ganska jobbiga. Nåja, ytterligare en erfarenhet rikare.
Vikten har ökat till 10,5 kg. En halvpanna denna vecka. Hon äter med väldigt god aptit och har inga som helst skrupler över att också försöka ta de andra hundarna portioner, någon som hittills inte lyckats. Det blir också en del godis vid träning. Husse och matte bjuder ibland på lite glass i värmen, till stor lycka.

Lek med Leon

Lek med Leon

Den kommande veckar far vi till HundCampus i Hällefors för ett miniläger och en massa träning bland andra hundar. Då blir det att bekanta sig med dofternas värld i laboratoriet samt att ytterligare utveckla spårarbetet.
Xtrimma är så gott som rumsren nu. På morgonen talar hon om via gnäll att hon vill ut. Tyvärr lite väl tidigt ännu. Just denna dag strax efter fyra på morgonen. På dagarna kan hon gå ut och in som hon vill. Första tiden var hon i hälarna på någon av Lotta eller mig, men nu klarar hon sig själv. Går ut och leker med någon leksak, käkar krusbär eller terroriserar någon av de andra hundarna. Värmen tar ganska hårt, så under de varmaste dagarna har det blivit ganska mycket vila i skuggan.
Hon älskar bilåkning och sin bilbur. Det är inga som helst problem att lämna henne en stund, även om det är problem nu i värmen att hitta skugga.
Vi har helt enkelt fått hem en fantastisk liten tjej som acklimatiserat alldeles utmärkt. Fortsättning följer…..

En reaktion på ”12 veckor – en liten hund börjar ta form

  1. Det är som om du skriver om Xena. Klockrent! Till och med det om krusbärsbuskarna.
    Nog är det fina tjejer vi har fått. 😊

Kommentarer är stängda.