Träningen går vidare

Xtrimma i plattformen

Xtrimma i plattformen

Då har Xtrimma varit på HundCampus och tränat specialsök för första, men inte sista gången i sitt liv. Nu mest att bekanta sig med de miljöer hon kommer att träna i senare. Laboratorieplattform och sökbana blir de första verktygen. Grundträningen kommer att ta fart under hösten.
HundCampusträningen fick dock avbrytas i förtid då matte Lotta lyckades med konststycket att bryta benet mitt i veckan. Xtrimma var inblandad. Vi skulle bada hundarna i värmen och åkte till en hundbadplats. Det var andra hundar där så Xtrimma fick vara kopplad. När Lotta skulle ta Xtrimma ut i vattnet halkade hon i en grässlänt när Xtrimma drog iväg för att försöka ta Vildas leksak och knäckte då ena benet. Nu sitter hon på altanen med benet i gips och har lite svårt att förflytta sig.
Hemma tränar vi spår och vardagsbestyr samt lite vanliga grunder att bygga vidare på. Hon gillar både godis och leksaker av olika slag, så det kommer inte bli svårt att hitta bra belöningar. Det blir mycket lek för att finna ut bra belöningsritualer. Bollbyte och släppaövningar börjar att fungera. Mycket kontaktövningar då Xtrimma visar tendenser till ganska stor självständighet. Vi har fortfarande semester och mycket tid till träning. Dock sätter hettan lite käppar i hjulet för oss. Alla tre hundarna är väldigt påverkade och ligger mest och flåsar/sover under dagen. Vi har fått träna tidiga mornar och kvällar.
Fortfarande tycker Xtrimma att det är helt OK att vakna och gå upp vid femtiden på morgonen. Det är bara i husvagnen hon kan sova lite längre av någon anledning. Hon är nu helt rumsren utifrån att vi ser och lyssnar på hennes signaler. Äter fortfarande med god aptit.
I går var vi och träffade vårt senaste barnbarn Stella, en vecka gammal. Xtrimma var dock inte särskilt intresserad av henne. Barn ska vara av lite större snitt och gärna ha en boll eller så att leka med.
Så, livet med Xtrimma går vidare här i Degerfors. Vi tackar Gunnel för att ha fått ännu en fantastisk hund att jobba med. Det här kommer att bli jättebra!
Vill också nämna Vildas förträfflighet när det gäller nosarbete. Grundtränad som hon är hoppade vi på det malmgäng som just nu har ett projekt på HundCampus. Hundarna tränas i att hitta olika typer av malm i naturen. Just nu är det en malmtyp som heter Wollastonit. Efter bara en dag träning markerade hon fint ute i terrängen. Tänk att våra hundar med lite träning kan markera stenar. Det är ganska fantastiskt.